Петиция иска да насърчи мини-PV системи в Бундестага

Електронна петиция от асоциацията Balkon.Solar до Бундестага иска да улесни прилагането на мини-PV. Става дума за слънчеви устройства за носилки или така наречените балконски електроцентрали.

Различни участници искат да опростят мини-PV с електронна петиция. Както съобщи сдружение Balkon.Solar, електронната петиция до Бундестага е пусната за участие до края на април. Той е предназначен да помогне на хората да могат да продължат да работят със своята система дори срещу визуалните очаквания на собствениците.

Петицията включва конкретни текстови промени в засегнатото законодателство за списък с цели за щепселни слънчеви устройства, известни също като балконски електроцентрали. Това включва опростяване или премахване на изискванията за докладване. Друг момент е включването на щепселните соларни устройства в каталога на привилегированите мерки в Закона за собствеността върху жилищата (WEG) и в Гражданския кодекс (BGB). Петицията също така призовава за повишаване на прага от 600 на 800 вата и за толериране на броячите, въртящи се назад, докато броячът не бъде сменен.

Платформата machdeinenstrom.de от фрайбургската асоциация Balkon.Solar отговаря за петицията.

„Само застъпничеството на няколко членове на Бундестага доведе до публикуването на петицията“, казва Себстиан Мюлер от Balkon.Solar e.V на тревни площи в благоприятни за насекоми ливади с диви цветя“ вече е била разгледана в парламентарната процедура и следователно текущата петиция може да бъде отнесена към тази от 06/09/21. Той обаче съдържаше само едно подобно частично изискване, а именно „да се включи изграждането на фотоволтаични системи на южните фасади и на покривите в поредицата от структурни промени, привилегировани съгласно § 20, параграф 2 WEG“.

0 out of 5

Още по темата

608Феноветекато
90последователиследвам
396последователиследвам
- КЛИКНИ НА КАРТИНКАТА -spot_img

Най- нови