Градушка троши панелите!

0
214
На това изображение се вижда монтирана фотоволтаична система за производство на електричество върху плосък покрив на индустриална сграда.
#новини #фотоволтаици #фотоволтаик #панели #монтаж #монтажфотоволтаици #програмазаразвитие #електроцентрала

Българина обича да пести! Не е нужно да увъртаме, за да си го кажем по същество…

Уви, когато инвестирате в енергийно решение за Вашият дом на стойност десетки хиляди лева си струва да се запитате до каква степен си заслужава да спестите от застраховка, с която да се подсигурите срещу природни бедствия. За да бъдете сигурни, че Вашата застраховка ще покрие щетите ви е желателно да внимавате в малките букви, като често те казват КОГА застраховката ви НЕ влиза в сила.

В зависимост от състоянието на вашият дом зависи и каква ще бъде цената, която се определя като крайна и често пъти нарастваща във времето, поради различни фактори (като инфлация и амортизация на обекта). Цената на застраховката срещу природни бедствия, която да осигурява защита за вашата фотоволтаична централа за лично ползване зависи също така според фактори като: локация на имота, дали има дървета в пряка близост до фотоволтаичната инсталация и кога е бил правен последният ремонт на покрива.

За да се избегнат проблеми в случай на природно бедствие е задължително да сте подали верни технически данни по отношение на вашата сграда, покривна конструкция, фотоволтаична инсталация и електрическа система.

Често срещано явление е в България хората да мислят, че задавайки грешни данни в застраховките си биха могли да излъжат застрахователните фирми, като облагодетелстват себе си финансово. Не забравяйте, че това е престъпление и при извършването на експертиза бързо се реализират фактите по случая. Именно затова е важно да бъдете на сигурната страна и да се позовавате единствено на официално описаните характеристики в документите на вашия имот.

Ако не застраховате своята фотоволтаична инсталация съществува вероятност в следващите години вашата соларна система да пострада при все по-зачестилите природни катаклизми и да се наложи да заплащате отново за нейният ремонт. От друга страна- ако нямате никакви проблеми с нея, ще имате значително по-ниски разходи, ако не застраховате обекта си.