На гребена на вълната…

0
40
Vector solar panel isolated with sun and light bulb on blue background
електроцентрали за домакинствата до 10киловата, фотоволтаични централи до 30 киловата, Министерството на Енергетиката, изкупни цени електричество, преференциални цени фотоволтаици

Имат ли все още смисъл фотоволтаиците?

Мненията понякога се разминават,както и политическите възгледи на различните маси от хора. Едни казват „ДА!“, други казват „НЕ!“, а трети спят на палатки пред парламента, защото и те не знаят какво искат. Фотоволтаиците са едва началото на бъдещето, което разкрива множество различни начини да извлечем енергия извън стандартните и вече познати на човечеството- чрез петрол или изгарянето на друг вид суровини. Човечеството започва да озрява, макар и все така плахо…

Фотоволтаичните централи станаха един доста разпален казус в световен мащаб, след като една от най-коментираните политически партии на Германия(тази на Зелените) „си придърпа чергата към себе си“, разбира се с помощта на избор от народа. Резултатът е налице. Германия се обяви против Атомните Електроцентрали и в подкрепа на Възобновяемите Енергийни източници – и воала… изплющяха цяла Европа с мокър парцал на голо!

Стараещи се да запазим добрия тон и да наблегнем на фактите- вече едва ли има българин, който да не се е замислял за възможността да бъде част от новия енергиен преход… В интерес на истината, на 6 милиона население в България бяха предложени 60 милиона Евро субсидия за финансиране на електроцентралите за лично ползване, а в Германия финансирането далеч НЕ изглежда толкова розово. Септемврийският пакет за подпомагане на нови електроцентрали за домакинствата до 10киловата се очаква да бъде едва 500 милиона Евро при население от близо 90 милиона души във Федерална Република Германия. Сметките са елементарни… немците са по-нацакани от българите.

Противно на всеобщото мнение, че народните представители не правят нищо – напротив, правят! Актуалното фиксиране на цените за изкупуването на фотоволтаична електроенергия, произведена от фотоволтаични централи до 30 киловата е до голяма степен в полза на собствениците на такива обекти. За да не навлизаме в подробности относно изкупните цени Ви съветваме да прегледате официално публикуваните документи от Министерството на Енергетиката, за да бъдете на сигурната страна и да не Ви подвеждаме по никакъв начин с грешни числа.

Уви- както и да ги гледате- фотоволтаиците са следващото велико нещо след Биткойн и може би- началото на една много бурна технологична революция.
На онези от Вас, които вече притежават фотоволтаична централа – Честито!… Останалите трябва да се осведомят много добре, преди да решат да вземат съдбоносното решение с подписването на договор с непозната фирма, предлагаща евтини компоненти, които биха изгоряли на петата година.
Бъдете внимателни в източниците, от които черпите информация и решите да инвестирате в какъвто и да било финансов или технически авоар.

Тъй като статията представя нашата лична гледна точка, ние не носим правна отговорност за нейното съдържание. Ние не сме финансови анализатори, а изразяваме свободно личното си мнение базирано на опит в търговските отношения с крайни клиенти за територията на България и Федерална Република Германия. Ако имате интерес към закупуването на фотоволтаично съоръжение и цялостен монтаж на същата инсталация- с радост ще Ви препоръчаме един от нашите регионални партньори, извършващ монтаж за Вашият регион! За целта ни пишете, като използвате контактната форма на сайта и опишете подробно от какво точно се интересувате!

Искрено Ваш,
Екипът на Фотоволтаик.бг