Longi доставя 23 MW соларен парк в Унгария с фотоволтаични модули

Производителят на фотоволтаични модули Longi си сътрудничи със Solarpro, една от най-големите EPC компании в соларната индустрия в Източна Европа, в изграждането на слънчеви електроцентрали. Соларен парк с мощност 23 MW вече влезе в експлоатация в Унгария.

Заедно с производителя на фотоволтаични модули Longi, Solarpro, една от най-големите EPC компании в сектора в Източна Европа, изгради 23 MW соларен парк в Унгария. Слънчевата електроцентрала се намира на един час западно от Будапеща на площ от 26 хектара в района на Пеща в централна Унгария и беше свързана към мрежата през последната седмица на март. Мащабната фотоволтаична система ще генерира около 33 GWh слънчева енергия и по този начин ще захранва 4000 домакинства в региона.

Използват се 42 606 модула Longi-PV от серията Hi-MO 5, които следват позицията на слънцето от изток на запад върху едноосова система за проследяване и по този начин максимизират добива на електроенергия от фотоволтаичната наземна система.

Габриел Ненов, мениджър покупки в Solarpro, обяснява защо компанията избра Longi: „За нас първокласната техническа и търговска поддръжка и отличните търговски отношения между нашите екипи бяха от решаващо значение. Работихме в тясно сътрудничество с Longi през последните пет години, през което време разширихме нашия опит и новаторска визия.”

Енгин Яман, управляващ директор на Longi Германия, добавя: „Поради оптималната слънчева радиация, Унгария е една от десетте най-привлекателни страни за инвестиции във фотоволтаици в Централна и Югоизточна Европа. Заедно със Solarpro искаме да стимулираме пазарния растеж в тази страна.“

Longi вижда атрактивен слънчев пазар в Унгария

Соларпро Холдинг е един от водещите доставчици на различни решения за системна интеграция, както и за генериране и съхранение на слънчева енергия. В допълнение, компанията е един от най-големите доставчици на EPC и O&M услуги за източноевропейската соларна индустрия и е представена и на други важни пазари в ЕС. Solarpro е във фотоволтаичния бизнес от 2009 г. и досега е инсталирала обща мощност от около 6 GW. Компанията също така е активна в разработването на проекти и научноизследователската и развойна дейност“, казва Яман. Solarpro е реализирала множество големи проекти в Германия, Франция, Дания, Полша, Холандия и Португалия, наред с други.

През 2022 г. Унгария беше с няколко мегавата зад Дания и току-що изпусна челната десетка на най-големите соларни пазари в Европа. Тази година отново се очаква двуцифрен ръст. Тъй като с впечатляващите 1950 до 2150 часа слънчево греене годишно, фотоволтаиците могат да се използват оптимално за генериране на електричество. Освен завода в района на Пеща, Solarpro и Longi в момента работят заедно по няколко проекта в България. Тъй като метеорологичните условия там са още по-добри, но инсталираният фотоволтаичен мощностен капацитет беше само 1,5 GW в края на 2022 г., е много вероятно българският фотоволтаичен пазар да продължи да расте през следващите пет години.

ИзточникLongi

1 коментар

коментарите са затворени.

0 out of 5

Още по темата

608Феноветекато
90последователиследвам
396последователиследвам
- КЛИКНИ НА КАРТИНКАТА -spot_img

Най- нови