Фотоволтаична система за депо за отпадъци в Зинхайм, Германия

Общината в Зинхайм ще получи фотоволтаична система с мощност от 2,4 MW за бившето си сметище за битови отпадъци. Слънчевата енергия захранва съседната инсталация за биогаз.

Компаниите AVR Energie GmbH и Wircon GmbH внедриха нова фотоволтаична система с отворено пространство на сметището в Sinsheim. Както съобщиха партньорите, базираната в Манхайм Wircon отговаряше за планирането, технологиите и строителството като главен изпълнител. Базираният в Зинхайм доставчик на енергийни услуги AVR отново беше отговорен за строителството и финансирането и също така ще управлява системата след завършване.

Времето за изграждане на соларния парк беше малко под четири месеца. Бяха инсталирани общо 4320 двустранни модула стъкло-стъкло с мощност от 555 вата на модул, които осигуряват около 2398 киловата пикова мощност годишно и допринасят за спестяване на CO2 от около 1200 тона. Заявената площ е 35 000 m2. Генерираната слънчева енергия се използва в непосредствено съседната инсталация за ферментация на органични отпадъци на AVR BioTerra GmbH & Co.KG. До 30 процента от необходимото количество електроенергия вече може да бъде покрито от слънчева енергия. Това улеснява дългосрочното планиране и сигурността на доставките.

Обемът на инвестицията също беше около 2,6 милиона евро. Местоположението е окончателно запечатаното сметище за битови отпадъци на AVR Kommunal AöR.

ИзточникWircon
0 out of 5

Още по темата

608Феноветекато
90последователиследвам
396последователиследвам
- КЛИКНИ НА КАРТИНКАТА -spot_img

Най- нови