Enphase разширява дистрибуцията в Европа

Enphase продължава да разширява бизнеса си с батерии в Европа. Става въпрос за разпространението на IQ спомени във Франция, Холандия и Швейцария.

Enphase Energy планира допълнително да разшири продажбите на батерии в Европа. Както съобщи компанията, специализирана във фотоволтаиците, това включва доставка на IQ батерии до клиенти във Франция, Холандия и Швейцария.

Enphase се отнася до европейските пазарни перспективи за съхранение на батерии в жилищни помещения от SolarPower Europe. Докладът очаква инсталирането на до 11 гигаватчаса (GWh) капацитет за съхранение на битови батерии до края на 2026 г. Това е почти 5 пъти ръст спрямо вече инсталираните 2,3 GWh през 2021 г.

Конфигурация между 3,5 до 42 kWh
Енергийната система Enphase с IQ батерия също предлага конфигурации от 3,5 kWh до общ капацитет от 42 kWh. Може също така да се надгражда през целия живот на системата. Батериите IQ могат да получават софтуерни надстройки по въздуха. Въпреки че това увеличава дълготрайността на системата, това се отразява в 10-годишна ограничена гаранция. Собствениците на жилища могат също да използват приложението Enphase за наблюдение на производителността и интелигентно управление на своите системи. Това също така включва функция, която увеличава максимално използването на собствено генерирана енергия и минимизира консумацията на електроенергия от мрежата.

„Системите за батерии на Enphase и лесното за използване мобилно приложение предлагат на френските собственици надеждност, издръжливост и контрол“, казва Жулиен Гуен, монтажник във Франция, според Enphase. „Развълнувани сме от разширяването на Enphase в Европа, което ни помага успешно да посрещнем разнообразните енергийни нужди на нашите клиенти,” добавя Нико Р. Дик от инсталатор в Холандия. „С батериите Enphase IQ нашите клиенти могат да извлекат максимална полза от своите системи за слънчева енергия“, казва Явуз Апак, управляващ директор на инсталационна компания в Швейцария.

Батерията Enphase IQ разполага с химия на литиево-железен фосфат (LFP), която предлага дълъг живот и безопасна работа чрез термична стабилност.

„Ние сме развълнувани да работим с нашата нарастваща мрежа от инсталатори в цяла Европа, за да предложим на пазара водещите в индустрията домашни енергийни системи на Enphase“, каза Марко Крапелс, вицепрезидент на международните продажби на Enphase Energy.

ИзточникEnphase
0 out of 5

Още по темата

608Феноветекато
90последователиследвам
396последователиследвам
- КЛИКНИ НА КАРТИНКАТА -spot_img

Най- нови