Електромобилитета е бъдещето…

0
27
Saudi Arabia decrease the oil pumping
Електромобилност, Фотоволтаици, Намаляване на добива на петрол. Фотоволтаик.бг- Информационна Платформа за Фотоволтаици - Новини за Фотоволтаици -

Към днешна дата 12.08.2023 Саудитска Арабия обяви намаляване на добива от петролните си залежи.

Като следствие от намаляването на добива на петрол от залежите си Саудитска Арабия няма за цел да въздейства негативно на икономиката, а това е един разумен развой на събитията предвид факта, че цените на всички суровини драстично се повишават. Като следствие на своята доминантност в пазара за добив на петрол Саудитска Арабия по всяка вероятност ще понижи добива си и ще увеличи цените. За мнозина не е известно, че консорциумът, отговорен за износа на петрол от региона поначало е бил 90% собственост на САЩ и 10% на Саудитска Арабия, като с парите от нефтодобива си Саудитска Арабия успява да закупи постепенно всички 100% от акциите, като става най-големият производител и износител на петрол в целия свят. (известно от Цанов-Напред и Нагоре“)

Компанията Saudi Aramco има 6.11% спад в акциите си на годишна база, а към днешен ден 12.08.2023 бележи значителните 2.56% ръст, което е ясен признак за това, че намалявайки добива си цената ще тръгне нагоре.

Част от страховете на домакинствата са, че повишаването на цените на горивата ще доведе до още по-силно ограничаване на финансовите средства, с които всяко семейство да разполага. Тъй като голяма част от българското население живее в София, Варна, Пловдив и Бургас- а именно в апартаменти- това допълнително усложнява опцията със закупуване на електромобил, който да има трайно положително влияние към оптимизирането на семейния бюджет.

Електромобилността е сред основните възможности за българските семейства трайно да спестят от своите транспортни разходи във времето, като:

  1. на първо място домакинствата, живеещи в еднофамилни и двуфамилни къщи използват целият капацитет на покривното си пространство за инсталация на фотоволтаична централа за собствени нужди, получавайки подкрепа от държавата по Национален План за Възстановяване и Устойчивост.
  2. и второ- осигуряване на електромобил, който има достатъчно оптимални характеристики и предвиден достатъчен бъдещ пробег, за да спомогне за качественото амортизиране на продукта и понижаване на семейните разходи.

Не са малко хората, които смятат, че фотоволтаиците са тренд, който има своето начало и край. Не бива обаче да пренебрегваме и фактите, че соларни системи е имало преди 20 години, но пикът им едва сега започва. Част от причините са непрекъснатите природни аномалии, които сигнализират, че хората трябва да се погрижат за природата, защото ние можем да живеем единствено в хармония с нея.

Печеливш от войната между човекът и природата няма да бъде човека…

Ако нашата статия Ви е харесала Ви молим да я споделите в социалните си мрежи. По този начин достигаме до повече читатели!

БЛАГОДАРИМ!