Соларни Панели и Иновации

Тазгодишното фирмено изложение в Дюселдорф, Германия „Solar Solution Düsseldorf“ засвидетелства наличието на сериозни проблеми пред бранша.

Тази година фирмения панаир в Дюселдорф отчете лек ръст на посетителите спрямо миналата година, като отбеляза 15.000 посетители в общо двете големи халета на централноразположеният международен фирмен изложбен център на метри от реката Райн.

Германците, типични със своят леко докачлив хумор икачествени рекламни стратегии успяха да привлекат множество заинтересовани нови клиенти към не един от своите щандове, на които можеха да бъдат наблюдавани богатство от продукти в сферата на фотоволтаиците и ВЕИ централите.

За оптималното осигуряване на безопасността на всеки един монтажист на покривните съоръжения, които биват изградени със соларни конструкции и фотоволтаични панели е стандарт на сигурност да се използва техника, която да осигури живота на всеки един трудещ се. Ние няма да задаваме въпрос към никого – кой използва предпазните мерки по покривите, защото знаем, че това са малцина от новите работници, монтиращи конструкции и панели. Онези, които вече са свикнали с работата на високо пренебрегват съоръженията за безопасност и по този начин поставят в риск себе си и своя работодател, който може да понесе много сериозни глоби от контролните органи и институции във всяка държава.

За вече по-напредналите фирми в монтажния бранш има техника, която предлага значително по-бърза и лесна работа по преодоляването на височините, използвайки вишка. На снимките можете да видите немско производство, разполагащо с всички сертификати за качество, безопасност и контрол на машините.

И на това изложение по традиция не липсваха множество стандартни, а също така и иновирани конструкции с крепежни елементи за разнообразно монтиране на соларните панели под различен ъгъл на плосък покрив. За да задоволят нуждите на своите клиенти производителите стават все по-иновативни в малките детайли, като основата на тяхната работа преобладава в еднакъв стереотип, за да се придържат към търсенето на пазара.

Приятна изненада за нас бе марката Solplanet, която очевидно става все по-атрактивна за пазара в Германия и западноевропейските държави. Освен с отлични качества и удовлетворяваща цена, търсещите издръжливост в електрическата система на дома могат да си набавят допълнителна гаранция до 20г. срещу само 650Евро. Впечатляващо, да! В палитрата си SolPlanet предлага 10кв Инвертор, който покрива до 15kWp фотоволтаични модули в горната си граница на поддръжка и така ограничава базисните разходи по една соларна централа, която инсталатора носи при поръчка от страна на клиента. Иначе казано – монтажните фирми печелят повече с продуктите на Solplanet.

Тази статия няма за цел да прави реклама на техните продукти а да сподели нашето лично и обективно мнение по темата…

Гаражните конструкции и други крепежни елементи не бяха сред актуалните теми, които ни впечатлиха, но и те бяха сравнително често срещани, като позволиха на различни производители да си правят качествена и активна конкуренция.

Накрая завършваме актуалната тема и с почистващата техника, която очевидно ще започне да заема все повече пространство в поддръжката на собствените и промишлените фотоволтаични електроцентрали.

За да бъдете сигурни в константния добив на оптимално количество електрическа енергия Ви съветваме да извършвате редовен мониторинг на активността на Вашата система от мобилното Ви приложение. При появата на неизправност или нередности съветваме да се свържете мигновено с Вашата монтажна фирма, изградила електроцентралата Ви.

0 out of 5

Още по темата

608Феноветекато
90последователиследвам
396последователиследвам
- КЛИКНИ НА КАРТИНКАТА -spot_img

Най- нови